Elektrisch Varend vakantiehuis

Via https://www.telegraaf.nl/vrij/1153442/varend-vakantiehuis

Vanwege de leegstand in jachthavens is de woonboot razend populair geworden. Vrijwel iedereen wil immers aan het water wonen of een tweede huis aan het water. De Pedro H2Home 14,90 is een verrassend goed varend alternatief vakantiehuis.

De H2Home is een vaarhuis dat als een catamaran is opgebouwd op twee 5 mm dikke stalen drijvers met een stalen verbindingsdeel. De drijvers, als knikspant motorjachten gevormd, vormen de basis voor het goede vaargedrag.

 In de testboot was gekozen voor twee elektrische aandrijvingen met in elke drijver een Kräuttler 15kW podmotor. Voor de stroomvoorziening zijn 48 accu’s met 2V cellen aan boord, 24 in beide drijvers. Daarnaast zijn er optionele zonnepanelen en de omvormers geïnstalleerd, zodat je een weekeinde lang autonoom stroom kunt gebruiken en rustig een dag lang elektrisch kunt varen.

De indeling en de buitenmaten zijn volledig zelf te bepalen. In principe wordt op het stalen frame een rechthoekig geïsoleerd kunststof huis gebouwd dat zonder beperking kan worden ingedeeld en ingericht. Het valt op dat de staalconstructie en bijvoorbeeld de trap naar het terras degelijk en goed afgewerkt zijn. De opbouw is eenvoudig, zoals een vakantiehuis, maar goed geïsoleerd en uitgevoerd met dubbel glas. De geteste boot beschikt over twee slaapkamers, een badkamer en een grote salon. Daar is aan de voorkant een kleine console voor de besturing.

Met twee draaibare elektromotoren en de boegschroef is de H2Home op de millimeter te manoeuvreren. Op open water valt op dat dit huis een flinke snelheid (10km/u) kan ontwikkelen en gemakkelijk draait. Door de relatief simpele constructie kan de basisprijs voor deze lengte bij € 199.166 beginnen. Een gemakkelijk manoeuvrerend en milieuvriendelijk vakantiehuis met de mogelijkheid om elke dag een ander uitzicht vanuit je salon en je slaapkamer te hebben.